Piftie de porc

Urechea de porc se parleste.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Piftie de porc

Ingrediente

  • 2 rasoale feliate
  • o jumatate de cap de porc (cu ureche)
  • 3 morcovi
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 lingurite de sare
  • 2-3 cepe
  • Pentru mujdei:
  • 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare.

Mod de preparare

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc.

Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se portioneaza capatana in bucati mai mici (ratul se arunca).

Se pune carnea la fiert intr-o oala de 8 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa!

Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.

Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.

Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.

Dupa ce a fiert carnea, se ia oala de pe foc si se scoate carnea intr-o tava, se portioneaza si se indeparteaza de pe oase cu grija, fiind fierbinte. Eu am indepartat si soriciul si o parte din grasime. Se aranjeaza in castroane, se adauga, daca doriti, pentru decor si felii de morcov fiert si mazare fiarta. Iar in zeama care a ramas se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori in alta oala.

Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.

Se lasa la rece pana se intareste.

Timp de preparare: 4-5 ore.

Portiile sunt in functie de castronele: aprox 10 portii.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/piftie-de-porc-revelion-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise