Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.
Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
Curatati, tocati foarte fin usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora este gata.
Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Pofta buna.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii