Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei numai cit de uns bolul).Se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Intr-e timp punem ceapa verde si ceapa obisnuita la calit in grasime pina se caleste auriu si se condimenteaza cu sare si piper.Cind aluatul a crescut se ia si se imparte in 3 portii.Fiecare portie se intinde ca o foaie nu prea subtire se unge pe toata suprafata cu umplutura si pe urma se stringe ca o placinta .Asa inchisa se da cu valatucul dindui o forma rotunda.Se pune pe o tava cu pergament si se lasa sa creasca inca 1/2 de ora.Se incalzeste cuptorul la 200 de grade,si cind este cald se unge piinea deasupra cu putin ulei de masline si se presoara cu susan.Se da la copt pina cind se rumeneste auriu.In timpul coacerii se poate stropi cu putina apa ca crusta sa fie crocanta.Este minunata si se poate face cu diferite umpluturi.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii