Piinicele din faina integrala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piinicele din faina integrala

Ingrediente

  • 1kilogram de faina integrala
  • 1kilogram de faina alba
  • 60 grame de drojdie proaspata
  • 3linguri pline de zahar
  • 2linguri de sare
  • 5pahare de apa calduta
  • 1/3 pahar de ulei

Mod de preparare

Drojdia cu zaharul si un pahar de apa se amesteca impreuna si se lasa deoparte 10 minute.

Intru-n alt vas se amesteca fainile cu sarea si dupa aceea se adauga amestecul de drojdie si apa si se framinta un aluat si la urma se adauga uleiul care trebuie sa inveleasca aluatul ca sa nu fie uscat.

Se acopera aluatul cu un prosop umed si se lasa la dospit 2ore pina se dubleaza.

Seimparte in patru din fiecare se formeaza o piine sau piinicele mici.Se aseasa intro tava unsa cu ulei si se mai lasa sa cresca inca 1/2 de ora.

Se incinge cuptorul la 200 grade si se pune pe fund o tava plina cu apa ca piinea sa iese cu ocoaja crocanta.

Se coace 30-40 de minute pina se aureste. Iese o piine foarte gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise