Ingrediente
4 PORTII, 200~300 gr carne de porc(se poate caizer)dupa preferinta, 2 cepe mari, 2 morcovi mari, 2 capia sau ardei gras(se poate uscat la pachet), 2 linguri bulion, 1 cana de 300ml orez, 3 cani apa fierbinte, 1 lingura condiment pentru pilaf sau orez, 2 frunze de dafin, sare,piper negru dupa gust, ulei pentru prajit si 4~5 linguri la copt
Dificultate: Redusa | Timp: 30h
10 voturi
Mod de preparare
Calim ceapa taiata cubulete pina se face moale si adaugam pe rind cu interval de 3~4 minute morcovul dat prin razatoare mascata,amestecam,apoi bulionul, amestecam, apoi orezul totul se amesteca .
Dupa ce scoatem carnea de la cuptor,adaugam peste ea prajitura si punem condimentele: sare dupa preferinta,frunza de dafin, condiment pentru pilaf sau orez(se poate adauga boia de ardei dulce, cury),capia taiata cubulete sau uscata la plic,turnam peste tot 3 cani de apa(cana pe care am folosit-o pentru masura orezului).
Orezul se coace la cuptor untr-un vas de ceramica sau tiflonat la foc domol in aproximativ 35~40 de minute.din cind in cind se poate amesteca ca sa vedeti daca este gata orezul.Se orneaza cu patrunjel,rosii si castraveti.