autor:

Anastasia

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
4 PORTII, 200~300 gr carne de porc(se poate caizer)dupa preferinta, 2 cepe mari, 2 morcovi mari, 2 capia sau ardei gras(se poate uscat la pachet), 2 linguri bulion, 1 cana de 300ml orez, 3 cani apa fierbinte, 1 lingura condiment pentru pilaf sau orez, 2 frunze de dafin, sare,piper negru dupa gust, ulei pentru prajit si 4~5 linguri la copt

Dificultate: Redusa Timp: 30h

10 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5 linguri de ulei si se acopera cu apa c-am 1/2 de cana si o lingurita mica de sare,se da la cuptor,la foc domol pentru 20~25 de minute daca se acopera cu un capac este si mai bine.Pina se pregateste carnea facem prajitura.
Calim ceapa taiata cubulete pina se face moale si adaugam pe rind cu interval de 3~4 minute morcovul dat prin razatoare mascata,amestecam,apoi bulionul, amestecam, apoi orezul totul se amesteca .
Dupa ce scoatem carnea de la cuptor,adaugam peste ea prajitura si punem condimentele: sare dupa preferinta,frunza de dafin, condiment pentru pilaf sau orez(se poate adauga boia de ardei dulce, cury),capia taiata cubulete sau uscata la plic,turnam peste tot 3 cani de apa(cana pe care am folosit-o pentru masura orezului).
Orezul se coace la cuptor untr-un vas de ceramica sau tiflonat la foc domol in aproximativ 35~40 de minute.din cind in cind se poate amesteca ca sa vedeti daca este gata orezul.Se orneaza cu patrunjel,rosii si castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu muschi de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mariana_bondoc , 24 ianuarie 2010

    Anastasia interesant pilful tau.Asa il fac si eu dar fara bulion.Felicitari.Ca de obicei numai mincarica buna faci.Am si votat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30h

10 voturi

Ingrediente

  • 4 PORTII
  • 200~300 gr carne de porc(se poate caizer)dupa preferinta
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 2 capia sau ardei gras(se poate uscat la pachet)
  • 2 linguri bulion
  • 1 cana de 300ml orez
  • 3 cani apa fierbinte
  • 1 lingura condiment pentru pilaf sau orez
  • 2 frunze de dafin
  • sare,piper negru dupa gust
  • ulei pentru prajit si 4~5 linguri la copt

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

18 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Sos pentru spaghetti

Sos pentru spaghetti

Oparim cu apa clocotita rosiile si le decojim ,le taiem cubulete.Pisam cu latul cutitului usturoiul

11 voturi    1 comentariu
15 min
Sosuri

mariana_bondoc

Anastasia interesant pilful tau.Asa il fac si eu dar fara bulion.Felicitari.Ca de obicei numai mincarica buna faci.Am si votat reteta.

Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete