Pilaf de hrişca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pilaf de hrişca

Ingrediente

  • -2 pahare de hrişca
  • -3 pahare de apa
  • -1 ardei verde taiat marunt
  • -1 ceapa de marime medie taiata marunt
  • -3 rosii de marime medie
  • -1 cub de Maggi
  • -ulei de masline
  • -legume mixte congelate
  • -sare dupa gust( eu am pus o lingurita)
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 lingurita de condiment mixt macinat pentru orez: all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei de masline 2-3 minute , apoi se adauga ardeiul verde si se mai caleste 5 minute.

Hrisca se opareste cu apa si se spala bine.

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.

Se pune apa la fiert cu sarea, piperul si condimentele; se adauga ceapa calita si ardeiul, rosiile si legumele .

Cand a inceput sa fiarba se adauga cubul de Maggi si hrisca si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute.

Se lasa acoperit pilaful inca 15 de minute.

Am servit-o ca garnitura langa ficatei de pui prajiti si asezonati cu suc de rodie acrisoara si muraturi asortate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise