Ingrediente
1 pui de aprox. 1kg, 2 linguri ulei, 1 bucata fenicul, 2 morcovi, 1 bucata telina, 1 ceapa, 1 fir praz, 2 fire ceapa verde, 1 ardei gras galbena, 1 ardei gras rosu, 2 cani orez, Sare, Piper alb
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Luam un wok incapator, incingem ulei-ul si calim bucatile de pui, amestec-and astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu fenicul-ul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.
Se poate servi imediat.
Pofta buna !
kok miori (Chef de cuisine) , 08 martie 2013
Foarte bun pilaf cu fenicul intradevar iida un miros si gust aparte.Incearca sa faci o salata de fenicul-se taie felii feniculul se sareaza putin se adauga putin ulei de masline si suc de lamaie-este foarte bun este dietetic.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 martie 2013
Multumesc Nela ! ma bucur ca farfuria exprima macar putin din bunatatea preparatului :))) Ps:te incurajez sa incerci orezul cu fenicul... ii da un gust si o aroma fina si deosebita este foarte bun !
nela (Chef de cuisine) , 06 martie 2013
Imi place sa gatesc si sa mananc orez. Nu am incercat pana acum cu fenicul. Trebuie incercat neaparat, pentru ca arata grozav de apetisant in farfurie.