autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de orez cu pui si fenicul

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
1 pui de aprox. 1kg, 2 linguri ulei, 1 bucata fenicul, 2 morcovi, 1 bucata telina, 1 ceapa, 1 fir praz, 2 fire ceapa verde, 1 ardei gras galbena, 1 ardei gras rosu, 2 cani orez, Sare, Piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si fenicul-ul le tocam. Orezul il spalam bine din mai multe ape.
Luam un wok incapator, incingem ulei-ul si calim bucatile de pui, amestec-and astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu fenicul-ul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.
Se poate servi imediat.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Elena Moise , 06 ianuarie 2015

    e super

  • mira (Chef de cuisine) , 17 martie 2013

    Si mie imi place foarte mult feniculul, trebuie sa fie excelent acest pilaf!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Kok miori, multumesc pentru reteta de salata...cu siguranta am s-o prepar.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 08 martie 2013

      Foarte bun pilaf cu fenicul intradevar iida un miros si gust aparte.Incearca sa faci o salata de fenicul-se taie felii feniculul se sareaza putin se adauga putin ulei de masline si suc de lamaie-este foarte bun este dietetic.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Multumesc Nela ! ma bucur ca farfuria exprima macar putin din bunatatea preparatului :))) Ps:te incurajez sa incerci orezul cu fenicul... ii da un gust si o aroma fina si deosebita este foarte bun !

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

      Imi place sa gatesc si sa mananc orez. Nu am incercat pana acum cu fenicul. Trebuie incercat neaparat, pentru ca arata grozav de apetisant in farfurie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de aprox. 1kg
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata fenicul
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras galbena
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cani orez
  • Sare
  • Piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Si mie imi place foarte mult feniculul, trebuie sa fie excelent acest pilaf!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana