Piparaica

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Piparaica

Ingrediente

  • capatana de usturoi,
  • ulei,
  • smantana,
  • faina Gold Maya,
  • iaurt dulce
  • Pentru servire
  • miez de paine,
  • slanina prajita sau carnat prajit (optional)

Mod de preparare

O capatana de usturoi se piseaza marunt in rasnita Heinner, se pune in ulei usor incins, se trage la marginea plitei, se amesteca repede si se stinge cu putina smantana.

Se pune din nou pe foc, iar cand smantana fierbe se toarna un amestec din 4 linguri de faina Gold Maya si apa sau iaurt mai dulce.

Se pune pe foc toata compozitia si se amesteca mereu pana devine o pasta alifioasa.

Secretul Bucatarului:

Amestecul din cele 4 linguri de faina Gold Maya si iaurt care se adauga in cursul fierberii, in smantana, trebuie sa fie lichid, sa curga si trebuie amestecat bine ca sa nu aiba cocoloase.

Mod de servire

Se serveste la ora 10 cu miez de paine, bucatele de slanina prajita sau carnat prajit.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

Reteta veche din Crisana “Piparaica” (Oaspica) este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise