Piramida de clatite cu bere

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Piramida de clatite cu bere

Ingrediente

  • * Pentru clatite:
  • * 4 oua
  • * 2 linguri zahar
  • * 30 g unt
  • * 500 ml lapte
  • * 50 ml bere
  • * faina,cat sa iasa un aluat ca o smantana mai subtire
  • * Pentru umplutura:
  • * 200 g ciocolata
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 200 ml frisca lichida batuta
  • * Pentru decor :
  • * 200 ml frisca batuta
  • * ciocolata rasa

Mod de preparare

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,lapetele,berea si faina.Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora, dupa care se coc clatitele pe rand. Eu le-am copt in tigaia cea mai mare,ca sa termin repede :)) si mi-au iesit 14 bucati.

Intre timp pregatim si crema de ciocolata.Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.

Dupa ce terminam de copt clatitele,le umplem cu crema de ciocolata.

Asezam pe platou primul rand de clatite,pe care le ungem cu frisca batuta.

Procedam la fel pentru fiecare rand de clatite,asezate in forma de piramida.

Piramida se acopera cu frisca din abundenta si se presara cu ciocolata rasa.

Se lasa la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise