Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Piri Piri Caseiro  ( Sos chili de casã)

Ingrediente

  • Brandy sau Wiskey
  • ulei de mãsline
  • sare
  • piri piri

Mod de preparare

Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte mult utilizat în Brasil, Portugalia, Mozambic si Cabo Verde.

În Portugalia se foloseste mult în condimentarea cãrnurilor, "Malagueta"( ardeiul iute lung, ) si pt. sos " Piri Piri" ( ardeiul iute mic ).

Îl gãsim în comert peste tot, iar cei care au posibilitatea îl cresc acasa.

Cel mai bun si mai tare la gust este cel pe care îl pregãtim acasã sau îl cumpãrãm din piatã.

Eu am pregãtit acasã, dar cu piri piri din comert proaspãt.

Sunt persoane care fierb alcoolul cu ulei...alti adaugã usturoi...

Aceasta este varianta mea rapidã:

1) Într-o sticlutã pune Piri Piri crestati cu cutitul.

2) Pune sare, si cam un pãhãrel mic de alcool ( dacã facem cantitate mare, ia cam 30% alcool).

3) Toarnã ulei de mãsline pânã se umple sticluta, agitã si lasã la macerat câteva zile.

Atentie Ardeee!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise