Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 1/2 pahare faina
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 galbenuse
  • 1/4pahar brandy, lapte sau suc de portocale
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 1lingura coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • 200 gr de margarina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 gr de ciocolata amaruie
  • 2 - 3 linguri pline cu cacao
  • 1/2 pahar apa
  • 3/4 pahar zahar
  • 200 gr unt sau margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr de nuci pentru ornare

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, galbenusele si restul ingredientelor, untul taiat bucatele si se amesteca cu mana pana se formeaza aluatul si se framinta putin. Daca este prea lipicios, se adauga putina faina. Se poate folosi de indata dar, daca este prea moale, se poate inveli in naylon si se lasa cel putin o ora la frigider.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se scot forme cu un pahar cu gura mare care trebuie sa fie egale. Se coc la 180 de grade pe o tava cu pergament si cind sunt aurii, se scot si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Intr-o craticioara cu fund gros se pune zaharul, apa si cacao si se amesteca intai la rece, dupa care se da la foc potrivit si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca continuu iar cand incepe sa fiarba facem focul mic si lasam sa mai fiarba inca 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se dizolva complet dupa care se adauga galbenusele unul cite unul.

Cind totul s-a cuprins in crema o lasam la rece citeva ore sau chiar o noapte.

Pe o farfurie plata turnam nuca macinata, luam un piscot, ungem cu crema pana in margine, adaugam alt piscot deasupra si tavalim prin nuca. Sunt foarte gustoase si se mentin bine citeva zile in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise