Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, galbenusele si restul ingredientelor, untul taiat bucatele si se amesteca cu mana pana se formeaza aluatul si se framinta putin. Daca este prea lipicios, se adauga putina faina. Se poate folosi de indata dar, daca este prea moale, se poate inveli in naylon si se lasa cel putin o ora la frigider.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se scot forme cu un pahar cu gura mare care trebuie sa fie egale. Se coc la 180 de grade pe o tava cu pergament si cind sunt aurii, se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Intr-o craticioara cu fund gros se pune zaharul, apa si cacao si se amesteca intai la rece, dupa care se da la foc potrivit si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca continuu iar cand incepe sa fiarba facem focul mic si lasam sa mai fiarba inca 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se dizolva complet dupa care se adauga galbenusele unul cite unul.
Cind totul s-a cuprins in crema o lasam la rece citeva ore sau chiar o noapte.
Pe o farfurie plata turnam nuca macinata, luam un piscot, ungem cu crema pana in margine, adaugam alt piscot deasupra si tavalim prin nuca. Sunt foarte gustoase si se mentin bine citeva zile in frigider.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii