Pisicute

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
medie
Pisicute

Ingrediente

  • Pentru 20 de pisicute:
  • 1. trei sferturi cana de unt topit (nu am cantarit dar cred ca vine in jur de 160 de gr unt solid)
  • 2. o cana de zahar
  • 3. 2 oua
  • 4. 2 cani si un sfert de faina
  • 5. o cana fulgi de ovaz
  • 6. o lingurita praf de copt
  • 7. jumatate de lingurita de sare
  • 8. o lingurita esenta de vanilie
  • 9. 70 gr ciocolata amaruie
  • 10. fulgi de ciocolata
  • 11. bomboane rosii sau creioane cu glazura de zahar Dr. Oetker

Mod de preparare

Untul se topeste la bain-marie, apoi se bate cu zaharul, pana capata un aspect cremos. Se adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Se pune si esenta de vanilie. Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea si apoi le inglobezi si pe ele. Se adauga fulgii de ovaz ( mie imi ramasesera de la baghetele cu ovaz si miere) si se framanta totul bine. Daca simti ca mai e nevoie, mai poti pune putina faina in ploaie. Aluatul trebuie sa fie moale, untos, putin lipicios la atingere dar sa se desprinda cu usurinta de marginile vasului iar acesta sa ramana curat. Aluatul astfel obtinut se imparte in doua. Intr-o jumatate se amesteca ciocolata topita la bain-marie.

Aluatul deschis la culoare se ruleaza sul, cam de 20 de cm lungime. Nu-i nicio regula fixa, cat de gros sa fie sulul, dar aceea va deveni fata pisicutelor, cum vezi in poze. Aluatul inchis la culoare se pune intre doua foi de copt (il vei intinde mai usor asa). Se intinde cu facaletul, ajustandu-i si cu mana forma, intr-un patrat cu latura de 20 de cm. Foaie de copt de deasupra se da la o parte. Peste foaia de aluat se pune sulul, se ruleaza (ajutandu-te de hartia de copt de dedesubt ca sa ridici marginile foii de aluat si sa poti rula) impreuna cat mai strans si se da la frigider 2-3 ore. Se taie apoi rondele de 1 cm grosime, se modeleaza urechile si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Nu vor creste prea mult la cuptor dar e bine sa le pui la o distanta de 4-5 cm.

Se pun la cuptorul preincalzit, la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 10 min. Cat sunt inca fierbinti, se infig fulgii de ciocolata pe post de ochi, apoi se lasa la racit pe un gratar. Se deseneaza nasul si mustatile si gata pisicutele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise