autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de cartofi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
7-8 cartofi potriviti, 40 gr unt, 1 pahar cu lapte, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se spala.Se pregateste o oala cu apa si sare .Adaugam cartofii taiati in cuburi,cand apa incepe sa fiarba.Se lasa cca 20-30 minute.Se scurge de apa (se pastreaza un pahar cu apa in care au fiert cartofii,in cazul in care mai este nevoie),se adauga untul si incepem sa pisam cartofii bine.Se adauga la sfarsit laptele si se amesteca din nou.Se mai sareaza ,daca este necesar.Se serveste ca garnitura pt friptura,peste,parjolute etc.Se mai poate orna cu patrunjel verde.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza

Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza

Condimentam carnea cu vegeta si prajim in tigaia hot -pan la 120 grade C timp in care o mai intoarcem.

4 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce cartofii

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine):

    O mancare foarte usoara de preparat si foarte gustoasa.Eu in loc de unt pun ulei ca asa ne place mai mult.

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Bine mai arata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte, foarte bun! rapid, sanatoas, langa alte preparate.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Eu mai adaug cateodata brocolli pisat in el.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Garnitura buna pt anumite preparate, des folosita si apreciata! Asa fac si au pireul, uneori mai adaug putin zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 7-8 cartofi potriviti
  • 40 gr unt
  • 1 pahar cu lapte
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi