Piureul gata facut se amesteca cu putin cimbru si sare daca mai este necesar. In vasul uns cu unt si tapetat cu pesmet/gris se pune piureul sub forma unor bilute (luati cu lingura o cantitate medie de piure si puneti in vas fara sa presati; ca si cum ati pune galustile in ciorba). Peste piureul aranjat neregulat se pun feliile de carnati prajite in baie de ulei, apoi punem un alt strat de piure, peste acesta se pun bucatile ce ciuperci trase in baie de ulei, urmeaza un alt strat de piure peste care se aseaza restul de felii de carnati.
Se bat ouale, se amesteca cu smantana si mararul, iar aceasta compozitie se toarna peste preparat, apoi se rade cascavalul si se da la cuptor 15-30 minute, pana la rumenire.
Se serveste cu castraveciori sau gogosari in otet.
Pofta buna!
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu