PIURE DE DOVLECEI CU CARTOFI

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
PIURE DE DOVLECEI CU CARTOFI

Ingrediente

  • 500 grame cartofi;
  • 500 grame dovlecei;
  • 3 oua;
  • 3 rosii;
  • 2 ardei gras(verde,rosu);
  • 150 ml ulei masline;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Cartofii se spala,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;

Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie in doua,se curata de seminte,se taie bucati potrivite,se pun la fiert,in apa cu putina sare;

Dovleceii nu se lasa mult la fiert (cca 7-8 minute),daca apa este clocotita,dupa care se scot si se pun la scurs intr-o strecuratoare;

Cartofii se curata de coaja,bineinteles dupa ce s-au racit,se paseaza;

Dovleceii scursi bine de apa,se paseaza si ei si se amesteca cu cartofii(recomand sa mai pastrati putina zeama pentru a mai adauga in piure,sau daca nu puneti lapte)in asa fel incat compozitia sa nu fie prea vartoasa;

Se poate face o maioneza din galbenus de ou crud,unul fiert,ulei,zeama de lamaie,sau daca nu fierbeti ouale si le radeti prin razatoare;

Piureul se asezoneaza cu sare si piper,se pune intr0un platou,se decoreaza cu felii de rosii,ardeii taiati fasii si deasupra cu ouale rase.

SFAT: recomand ca dovlecelul sa fie dat prin sita,iar cartoful sa fie dat prin razatoarea cu gauri mari,inainte de a fi amestecate,se poate folosi robotul de bucatarie daca nu iese chiar asa de bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise