autor:

Suzana

» » Retete vegetariene

Piure de naut

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Ingrediente
500 g năut fiert (poate fi cumpărat în conservă gata fiert), 2 linguriţe pudră de usturoi, 1 linguriţă rasă de sare, 50 g susan, 8-10 linguri de lapte dulce, 10 linguri ulei de măsline, 1/2 linguriţă turmeric (şofran), 1 linguriţă boia dulce, 1 vârf de cuţit chilli, 2 linguriţe coriandru măcinat, 2 linguriţe chimen măcinat, zeama de la 1/2 de lămâie, 1 vârf de cuţit de piper alb, 2 linguriţe susan (opţional).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Punem năutul într-o sită şi îl spălăm cu apă rece, apoi decojim boabele.

Într-o tigaie antiaderentă prăjim cele 50 g de susan, dar fără să se ardă şi să-şi schimbe culoarea, apoi îl lăsăm să se răcească.

Punem în recipientul blenderului susanul prăjit, sarea şi 2 linguri de ulei de măsline şi mixăm. Vom obţine o pastă asemănătoare pastei tahini care se găseşte în comerţ.

În bolul în care facem preparatul, punem năutul curăţat, apoi îl zdrobim până devine pastă, continuând să mixăm şi când începem să adăugăm pasta de susan (tahini), zeama de lămâie şi laptele (acesta din urmă adăugat în mai multe reprize), uleiul de măsline şi condimentele indicate. Trebuie să rezulte un amestec constistent, uşor moale dar fără să curgă.

La final, mai putem adăuga 2 linguriţe de susan crud şi amestecăm totul cu o lingură, apoi punem piureul rezultat într-un vas curat unde îl putem orna după dorinţă.

Se poate servi simplu, fiind tartinabil, alături de măsline, rondele de ceapă, ardei, etc.,sau ca aperitiv în farfurie, cu ouă ochiuri deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Piure (Pasta) din naut boabe uscate

Piure (Pasta) din naut boabe uscate

Inainte de a le gati, am inlaturat boabele alterate gasite in punga. Dupa acest pas, am pus boabele

26 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci Ornamentale

Ciuperci Ornamentale

1.Se iau ciupercile si le curatam de pielita. 2.Se spala si se prajesc in tigaie si se presara sare

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Suzana

    Suzana (Chef de cuisine) , 20 iulie 2015

    Draga Catalina, multumesc pentru comentariul tau. Am crezut ca se intelege faptul ca am pus in paranteza "sofran" ca varianta alternativa la turmeric, nu ca ar fi unul si acelasi lucru. Eu de exemplu am ambele condimente la indemana.

  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2015

    turmeric(https://en.wikipedia.org/wiki/Turmeric)nu este sofran(https://ro.wikipedia.org/wiki/Șofran) ;) Spor la gatit!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g năut fiert (poate fi cumpărat în conservă gata fiert)
  • 2 linguriţe pudră de usturoi
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 50 g susan
  • 8-10 linguri de lapte dulce
  • 10 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă turmeric (şofran)
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 vârf de cuţit chilli
  • 2 linguriţe coriandru măcinat
  • 2 linguriţe chimen măcinat
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1 vârf de cuţit de piper alb
  • 2 linguriţe susan (opţional).

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive

Suzana (Chef de cuisine)

Draga Catalina, multumesc pentru comentariul tau. Am crezut ca se intelege faptul ca am pus in paranteza "sofran" ca varianta alternativa la turmeric, nu ca ar fi unul si acelasi lucru. Eu de exemplu am ambele condimente la indemana.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

3 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu ciuperci si masline