Piure de naut

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piure de naut

Ingrediente

  • 500 g năut fiert (poate fi cumpărat în conservă gata fiert)
  • 2 linguriţe pudră de usturoi
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 50 g susan
  • 8-10 linguri de lapte dulce
  • 10 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă turmeric (şofran)
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 vârf de cuţit chilli
  • 2 linguriţe coriandru măcinat
  • 2 linguriţe chimen măcinat
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1 vârf de cuţit de piper alb
  • 2 linguriţe susan (opţional).

Mod de preparare

Punem năutul într-o sită şi îl spălăm cu apă rece, apoi decojim boabele.

Într-o tigaie antiaderentă prăjim cele 50 g de susan, dar fără să se ardă şi să-şi schimbe culoarea, apoi îl lăsăm să se răcească.

Punem în recipientul blenderului susanul prăjit, sarea şi 2 linguri de ulei de măsline şi mixăm. Vom obţine o pastă asemănătoare pastei tahini care se găseşte în comerţ.

În bolul în care facem preparatul, punem năutul curăţat, apoi îl zdrobim până devine pastă, continuând să mixăm şi când începem să adăugăm pasta de susan (tahini), zeama de lămâie şi laptele (acesta din urmă adăugat în mai multe reprize), uleiul de măsline şi condimentele indicate. Trebuie să rezulte un amestec constistent, uşor moale dar fără să curgă.

La final, mai putem adăuga 2 linguriţe de susan crud şi amestecăm totul cu o lingură, apoi punem piureul rezultat într-un vas curat unde îl putem orna după dorinţă.

Se poate servi simplu, fiind tartinabil, alături de măsline, rondele de ceapă, ardei, etc.,sau ca aperitiv în farfurie, cu ouă ochiuri deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise