Piure de spanac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Piure de spanac

Ingrediente

  • - 1,5 kg spanac (crud)
  • - 4-5 linguri ulei de masline
  • - 60-70 g faina
  • - 10 catei de usturoi
  • - 200-250 ml smintina sau iaurt
  • - 500-600 ml apa in care s-a fiert spanacul
  • - otet si sare dupa gust
  • Cantitatea scrisa ajunge pt. 8 persoane.

Mod de preparare

Spanacul curatat si spalat, se fierbe cca 5 minute. Apoi se strecoara, dar apa in care a fiert, nu se arunca.

Spanacul fiert se da prin masina de carne (se face piure). Mie nu-mi place sa fie pasta, asa ca folosesc masina de carne manuala, nu electrica.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline (se poate pune unt); cand e fierbinte, se pune faina; se amesteca bine si cind e foarte fierbinte, se pune usturoiul zdrobit.

Se lasa pe foc, pana ce totul se prajeste putin; faina trebuie sa-si schimbe f. putin culoarea. Se pune apoi spanacul (piure) si apa (500-600ml) in care a fiert spanacul; se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 15 minute, amestecind,des, sa nu se lipeasca. Se acopera pe jumatate.

Dupa 15 minute, smantina se amesteca cu f. putina apa rece si se adauga la spanac, amestecind tot timpul.

Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc; se potriveste de sare si otet.

Se serveste fierbinte cu ochiuri de oua, chiftele, aripi (de pui) prajite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise