Spanacul curatat si spalat, se fierbe cca 5 minute. Apoi se strecoara, dar apa in care a fiert, nu se arunca.
Spanacul fiert se da prin masina de carne (se face piure). Mie nu-mi place sa fie pasta, asa ca folosesc masina de carne manuala, nu electrica.
Intr-o cratita se pune uleiul de masline (se poate pune unt); cand e fierbinte, se pune faina; se amesteca bine si cind e foarte fierbinte, se pune usturoiul zdrobit.
Se lasa pe foc, pana ce totul se prajeste putin; faina trebuie sa-si schimbe f. putin culoarea. Se pune apoi spanacul (piure) si apa (500-600ml) in care a fiert spanacul; se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 15 minute, amestecind,des, sa nu se lipeasca. Se acopera pe jumatate.
Dupa 15 minute, smantina se amesteca cu f. putina apa rece si se adauga la spanac, amestecind tot timpul.
Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc; se potriveste de sare si otet.
Se serveste fierbinte cu ochiuri de oua, chiftele, aripi (de pui) prajite.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii