Se spala bine si se curata urzicile. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga o ceapa intreaga curatata si urzicile. Se fierb 30-35 de minute, dupa care se arunca ceapa, iar urzicile se scurg bine de apa, insa apa in care au fiert nu se arunca. Se zdrobesc bine urzicile cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se calesc 3-4 minute in ulei incins. Se adauga faina amestecata cu cateva linguri de apa in care au fiert urzicile si se mai lasa pe foc pana se fierbe si faina. Atentie! Adaugati faina doar cat sa nu mai fie aspre urzicile. Daca adaugati prea multa faina riscati sa transformati mancarea intr-o ciulama. Dupa ce se opreste focul se adauga, in functie de preferinte 2-3 lingurite usturoi zdrobit.
Se serveste imediat, alaturi de mamaliguta.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii