PIURE DE URZICI

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
PIURE DE URZICI

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • o ceapa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • usturoi pisat dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri faina
  • o lingura malai
  • o lingura marar tocat
  • zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Mod de preparare

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta. Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba. Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.

In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .

La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper.

Se poate servi cald sau rece cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise