Piure (Pasta) din naut boabe uscate

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Piure (Pasta) din naut boabe uscate

Ingrediente

  • 400 g naut
  • 60-70 ml ulei de masline(sau dupa gust)
  • sare,piper alb dupa gust
  • usturoi dupa gust
  • o ceapa ,un morcov pentru aroma
  • Pentru ornat aveti nevoie de castraveti si rosii proaspete sau castraveti murati si gogosari acri.
  • La fiecare cana de boabe de naut se adauga 3 cani de apa. Apoi, avem nevoie cam de 65/80 de minute la foc mediu pentru ca boabele sa fie fierte.

Mod de preparare

Inainte de a le gati, am inlaturat boabele alterate gasite in punga. Dupa acest pas, am pus boabele de naut intr-o strecuratoare mare si le-am spalat sub un jet de apa rece, cca un minut .

Boabele de naut se pun la inmuiat in apa rece cca o ora,apoi se scurg de apa in care au stat la inmuiat si se pun la fiert tot in apa rece pentru 30-40 de minute impreuna cu ceapa taiata in jumatate si cu morcovul taiat felii .

Mai usor ar fi sa se tina peste noapte intr-un vas cu apa, la frigider. A doua zi se arunca eventualele coji care plutesc la suprafata apei si se mai spala o data .

Cand sunt fierte,se vor scurge de zeama,dar cu grija sa pastrati 3-4 pahare din aceasta zeama si cateva boabe de naut pentru ornat.

Boabele de naut se paseaza foarte bine,se adauga uleiul putin cate putin exact ca la maioneza, zeama in care au fiert pana se obtine consistenta dorita si se potriveste de sare si piper alb dupa gust.

Se aseaza pe platou si se orneaza cu boabele de naut oprite,cu felii de castraveti, rosii , morcov proaspete sau castraveti murati si gogosari acri.Puteti folosi la ornat si morcovul fiert...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise