Ingrediente
Pentru aluat:, , 1 kg făină, 650 ml de apă caldă, 14 g de drojdie uscată, 1 lg zahăr tos, 1 lg sare, 4 linguri de ulei de măsline, , Pentru sos:, , 1 ceapă, ulei de măsline, 3 căţei de usturoi, 400 g de bulion de roşii, 100 g de bulion de ardei, 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute, 1 linguriţă de zahăr, oregano, busuioc, , Pentru pizza:, , caşcaval, mezel, măsline
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
12 voturi
Mod de preparare
Cernem făina împreună cu sarea. După ce am cernut-o, turnăm apa cu drojdia în mijlocul ei şi o luăm la frământat. După ce aluatul s-a omogenizat puţin punem 4 linguri de ulei de măsline şi îl frământăm dinspre margini spre interior cam 15 minute. Am terminat de frământat? Foarte bine. Acum lăsăm coca la crescut într-un mediu cald cam o oră. De preferat este să o puneţi într-un bol şi să o acoperiţi cu un prosop.
Între timp, facem sosul. Tocăm ceapa, usturoiul şi le punem la călit într-o lingură de ulei de măsline împreună cu fulgii de ardei iute. După ce s-au rumenit, turnăm bulionul de ardei şi lăsăm la foc mediu încă 2-3 minute, apoi turnăm şi bulionul de roşii. Asezonăm cu sare şi piper (dacă este nevoie), adăugăm o linguriţă de zahăr şi puţin oregano şi busuioc uscat. Lăsăm să dea în clocot de 2-3 ori, apoi luăm tigaia de pe foc.
A crescut coca? O întindem cu ajutorul unui făcăleţ până devine subţire-subţire. O punem în tavă şi tăiem marginile astfel încât să ne rămână un dreptunghi. Îl tăiem în fâşii egale atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă. Ungem mijlocul cu sos şi punem rând pe rând ingredientele. În cazul nostru, caşcaval, măsline şi mezeluri. A, şi încă un strat final de caşcaval. Împletim pizza şi o băgăm la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute (în funcţie de cuptor).
E gata! Nu vă mai rămâne decât să o tăiaţi felii şi să o savuraţi pe îndelete! Şi dacă tot veni vorba de asta…să vă spun şi eu: spor la savurat!