Mai intai ne ocupam de maia:
Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.
Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.
Pentru sos:
Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.
Umplutura:
Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.
Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.
Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.
Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute. Se serveste calda.
Aluatul se intinde cu mana. Se poate adauga busuioc in sos. Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii