Pizza home made

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Pizza home made

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 500 gr faina alba cernuta de doua ori
  • un plic de drojdie uscata
  • vreo 300-350 ml apa calduta
  • cateva linguri de ulei masline
  • un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • ingredientele necesare si utile acestei pizza cu ce ai prin frigider sunt la libera voastra alegere....cantitatile la fel
  • eu am folosit asa:
  • niste kaiser, putin salam semi-uscat
  • 1 ou batut bine cu un praf de sare, putin oregano si rozmarin
  • 1 rosie potrivita
  • cam 250 gr cascaval ras pe razatoarea mare
  • 150 gr Miez de lapte cu sare

Mod de preparare

Pentru blatul de pizza am pus toate alea insirate mai sus la ingrediente in cuva masinii de facut paine, setata pe programul de framantat si dospit si am plecat cu Miruna si omiduta cu 3 roti, afara, la joaca... zi splendida si insorita.

Pentru umplutura am taiat infelii subtirele salamiorul; kaiserul l-am taiat cubulete, dreptunghiulete si alte forme geometrice cu 4 laturi, inestetic si neproportinal, dar in graba mare. Cascavalul ras repejor pe razatoarea mare, oul cu mirodeniile batut bine de peretii bolului cu o furculita teapana din inox, rosia taiata felii, la fel si branzica Miez de lapte.

Cand aluatul a fost gata l-am rastunat din cuva masinii de paine direct pe planseta de lucru stropita cu ulei si l-am intins cu sucitorul in forma dorita.

Intr-o tava stropita cu putin ulei de masline si tapetata cu putina faina am intins blatul de pizza. Deasupra am pus kaiserul , feliile de salam, stropit bine totul cu ou, un strat serios de cascaval, apoi rosiile rinduite ici-colo si printre ele feliutele din branzica sarata Miez de lapte.

Bagat totul la cuptor si apoi dupa vreo 20-25 minute, devorat direct din tava, fara tacamuri (vaiii!! se aud soapte :P)... asa cam salbatic totul dar....e pizza si e la noi in casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise