Pizza pas cu pas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pizza pas cu pas

Ingrediente

  • • 1 kg de făină
  • • 1-2 linguriţe de sare
  • • 1 linguriţă de zahăr
  • • 250 ml de lapte
  • • 300 ml de apă
  • • 2 linguri de ulei de măsline
  • • 30 g de drojdie proaspătă
  • • umplutură după dorinţă

Mod de preparare

• Se amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână groasă şi se lasă la crescut.Când s-a dublat volumul, se adaugă restul de lapte călduţ şi se amestecă.În apa călduţă se dizolvă sarea, se pune şi uleiul şi se varsă făina toată odată.Se amestecă lent cu lingura de lemn, apoi cu mâna.

• Când aluatul e omogen, se răstornă pe masă şi se frământă întorcând aluatul spre mijloc şi apăsând. Aluatul se deşiră când apăsăm.

• Se pune aluatul în bol şi se lasă la dospit 15-20 minute, acoperit. Să fie cald în bucătărie(25 grade C). Se aprinde cuptorul la 240 grade.

• Când aluatul şi-a dublat aproape volumul, se frământă iar, apăsând cu palma până la o grosime cam de 2 cm. Se mai lasă iar la dospit 10-15 minute.

• Se împarte în 3 părţi şi se rotunjesc. Se pot face 3 pizza egale sau după dorinţa fiecăruia.

• Eu am făcut una mare în tavă rotundă cu diametrul de 34 cm, una dreptunghiulară(29 cm/41 cm) şi nişte pâinici picante.

• Nu am împărţit chiar egal, primele 2 părţi au fost mai mari.

• Apăsaţi aluatul cu mâna, apoi întindeţi cu sucitorul, întorcând câte un sfert de cerc pentru a căpăta formă rotundă. Îndoiţi cercul de aluat şi îl puneţi în tava unsă puţin sau înfăinată, desfăcând aluatul şi aranjându-l frumos.Pentru pizza cu margine groasă îndoiţi puţin în formă de torsadă. Nu înţepaţi cu furculiţa, lăsaţi să crească puţin aluatul înainte de a pune umplutura.

• Umplutura:

• 1. brânză de vaci+ brânză de oaie frământată în ce proporţie doriţi(cam 750 g în total). Am pus 3 gălbenuşuri şi 3 albuşuri spumă.

• 2. 3 cepe felii călite+ciuperci+salam(călite apoi la un loc). Am uns cu un sos de roşii picant, apoi am pus umplutura peste aluatul din tava dreptunghiulară.

• 3. Am întins aluatul rămas, l-am uns cu unt şi am presărat condimente şi puţină boia iute. Am făcut un rulou şi l-am tăiat, ieşind o "pizza trandafir". Asta am

copt-o ultima, după ce am uns-o cu ou bătut. Cu restul de ou bătut am uns plăcinta cu brânză când a fost aproape gata.

• Am pus în cuptor pe cea cu brânză prima, am făcut-o pe cea cu salam, când am terminat de aranjat am pus în cuptor şi le-am schimbat(sus/jos) să se coacă uniform.

• Pâinicile au aşteptat, dar a meritat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise