Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Ingrediente

  • Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina
  • 25 grame drojdie amestacat cu lapte caldut si zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare. Se framanta un aluat clasic
  • lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute
  • dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa cat de fraged iese. Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii
  • oregano
  • mozzarella
  • cascaval
  • sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )
  • cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine
  • o mana de masline negre
  • optional ardei iute.

Mod de preparare

Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins aluatul ca la foile obisnuite) , am intins peste aluat 2 linguri de sos de rosii si a presarat oregano si am mai lasat asa la dospit pana am pregatit restul ingredientelor. Am facut un blat mai mare ca sa pot rula apoi coroana.

Am aranjat pe marginea baltumui de pizza o coroana de mozzarella si de cascaval, ambele rase . Am rulat apoi marginile si am presat putin ca sa se lipeasca aluatul.

Am aranjat apoi ingredientele pentru pizza, incepand cu cascavalul si mozzarella, apoi sunca si ciupercile. Am garnisit cu masline, ardei iute si oregano.

Se coace timp de 12-15 minute, timpul poate varia in functie de cuptor. A iesit super buna, aluatul foarte fraged si bordura foarte crocanta si aromata de la branza, va recomand reteta .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise