Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul de masline si zaharul si se toarna cate putin peste faina,se amesteca bine apoi se framanta cu mina 5 min pana devine un aluat nu prea tare(la nevoie se mai adauga putin ulei).Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se pune intr-o tigaie uleiul de masline in care se caleste usturoiul tocat marunt apoi se adauga rosiile,oregano, sare si piper si se fierb la foc iute 10 min.Se ia de pe foc,se strecoara si se fierbe inca 10 min pt a fi mai consistent.
Cat timp creste blatul se taie mezelurile si se dau branzeturile pe razatoare.
Se intinde blatul,se aseaza in tava si se mai lasa sa creasca 10 min,apoi se unge cu sos de rosii.
Se imparte imaginar blatul in 4 si se aseaza salamul in prima parte urmat de sunca de pui ,carnatii si in ultima parte ceafa afumata.Peste fiecare parte se presara cate un fel de branza si se asezoneaza cu ardei si masline dupa preferinte (se pot pune si ciuperci). Se da pizza la cuptor la foc potrivit pt 30 min.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii