Plăcinte ca la mama Mărie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Plăcinte ca la mama Mărie

Ingrediente

  • 500 g de faină
  • 3 linguri de ulei
  • 2 liguriţe de sare
  • 300 ml de apă
  • ulei de uns şi de copt

Mod de preparare

Se amestecă uleiul cu făina cernută, apoi se adaugă apa calduţă în care s-a dizolvat sarea. Se frământă bine, apoi se pune într-o pungă să se odihnească 30 de minute. Se face un sul lung, se taie bucăţi egale, care se păstrează în pungă.

Se întinde cu sucitorul o bucată pe planşeta unsă cu puţin ulei. Se udă mâna cu ulei, se unge plăcinta, apoi se mai întinde o plăcintă care se suprapune peste prima. Se îndoaie până la jumatate, se unge, se suprapune jumatatea cealaltă. Daca vrei cu mai multe „pături”, mai poţi îndoi şi în sens invers, după ce ungi cu ulei. Pot fi rotunde sau pătrate, cum vrei.

E bine să pregăteşti toate plăcintele sau să lucrezi cu cineva şi apoi să le coci. Se pune plăcinta în tigaie şi se agită bine tigaia, să se umfle. Se întoarce imediat pe partea cealaltă, aşa se umflă mai bine. Se lasă să se rumenească, apoi se scoate pe o hârtie absorbantă.

Am încercat şi să presar un amestec de ciuperci, sare şi ierburi(din comerţ). E bună, mai picantă.

Cine doreste, le poate face dulci presărând zahăr pe ele. Se pot mânca şi cu dulceaţă sau cu iaurt(lapte covăsât).

Mulţumesc Mihaelei pentru idee, că nu mă apucam să fac dacă nu era reţeta ei de pâine indiană Poori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise