autor:

gicuta

» » Mancaruri cu peste

Plachie de crap

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Ingrediente
1,300 kg trunchi de crap, 3 cepe mari, 3 catei de usturoi, un ardei gras rosu, o cutie rosii in bulion cubulete(400g), 200 ml vin alb, 4-5 linguri ulei, sare, piper, o frunza de dafin, patrunjel verde, ulei pentru prajit pestele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

26 voturi

Mod de preparare

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Pestele curatat,spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute ,dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.
Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii.Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion , frunza de dafin si condimentam cu piper si sare.Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra . Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava .La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Plachie de crap taraneasca la cuptor

Plachie de crap taraneasca la cuptor

Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii

156 voturi    47 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorin , 24 iulie 2017

    am urmat reteta intocmai. a iesit absolut minunata

  • Fara foto

    elena , 12 februarie 2017

    f.buna ,chiar delicioasa!

  • Fara foto

    mariana , 09 februarie 2017

    este delicioasa!

    • marcela79

      marcela79 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2016

      Foarte buna aceasta mancare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg trunchi de crap
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras rosu
  • o cutie rosii in bulion cubulete(400g)
  • 200 ml vin alb
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit pestele

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Sorin

am urmat reteta intocmai. a iesit absolut minunata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Guvizi in sos de rosii