autor:

gicuta

» » Mancaruri cu peste

Plachie de crap

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Ingrediente
1,300 kg trunchi de crap, 3 cepe mari, 3 catei de usturoi, un ardei gras rosu, o cutie rosii in bulion cubulete(400g), 200 ml vin alb, 4-5 linguri ulei, sare, piper, o frunza de dafin, patrunjel verde, ulei pentru prajit pestele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

29 voturi

Mod de preparare

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Pestele curatat,spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute ,dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.
Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii.Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion , frunza de dafin si condimentam cu piper si sare.Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra . Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava .La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Se taie ceapa solzisori si se caleste la foc mic.Crapul se taie in bucati potrivite. Se aseaza

8 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorin , 24 iulie 2017

    am urmat reteta intocmai. a iesit absolut minunata

  • Fara foto

    elena , 12 februarie 2017

    f.buna ,chiar delicioasa!

  • Fara foto

    mariana , 09 februarie 2017

    este delicioasa!

    • marcela79

      marcela79 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2016

      Foarte buna aceasta mancare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg trunchi de crap
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras rosu
  • o cutie rosii in bulion cubulete(400g)
  • 200 ml vin alb
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit pestele

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

21 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Sorin

am urmat reteta intocmai. a iesit absolut minunata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA