Plachie de fasole boabe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Plachie de fasole boabe

Ingrediente

  • 700 g fasole boabe
  • 2-3 cepe
  • ardei gras rosu, galben, verde
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 300 g carnati subtiri
  • 50 ml vin alb
  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • boia afumata
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Fasolea o punem la inmuiat de seara pina dimineata , in apa. Daca avem posibilitatea ii schimbam apa de 2-3 ori.

A doua zi o punem la fiert( eu am pus-o in oala sub presiune) cu apa, sare, boabe de piper, 3-4 catei usturoi, foaia de dafin si cimbru.

Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dar asta depinde si de calitatea fasolei.

Curatam ceapa si o taiem julien, ardeii ii taiem cubulete si usturoiul il dam prin presa.

Tocam marunt si patrunjelul verde.

In putin ulei tragem la tigaie ceapa si ardeii,cand s-au inmuiat si ceapa a devenit sticloasa, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, apoi adaugam cuburile de rosii si sucul lor, amestecam sa se omogenizeze si la sfarsit adaugam usturoiul presat. Lasam sa dea cateva clocote , dupa care stingem focul.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

S-a fiert si fasolea si acum putem sa o rasturnam intr-un vas care merge la cuptor.

Rasturnam deasupra ei sosul de ceapa cu rosii, omogenizam si potrivim gustul de sare, boia si piper proaspat macinat.

Deasupra am pus cateva felii de ardei gras colorat.

Dam plachia la cuptor pentru 20-30 de minute pina scade putin sosul.

Cand este gata, presaram patrunjel verde tocat si servim cu muraturi si cu carnati proaspat prajiti, daca nu vreti sa fie mancare de post.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise