Ingrediente
un pachet de foi subti de placinta 400 g (Bella), 3 iaurturi mici, de 140 g, 4 oua, 250 g sunca presata, 100 g bacon felii subtiri, 200 g cascaval, 150 ml ulei, 2 ardei peperoni, cateva fire de patrunjel verde, 1 plic praf de copt, unt cat o nuca, pentru uns forma, sare, piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
39 voturi
Mod de preparare
Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul.
Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat.
Rupeti foile de placinta, bucati potrivite ca marime si adaugati-le in compozitie amestecandu-le bine. Pastrati cateva bucatele de foi de placinta si cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Ungeti o forma de sticla termorezistenta (eu am folosit o forma ceramica) cu unt si tapetati-o cu o bucata de foaie de placinta sau cu faina.
Dregeti gustul compozitiei de sare si piper, turnati totul in forma pentru copt, presarati deasupra cateva bucatele de foi de placinta si asezati feliutele de bacon (eu le-am asezat ca niste trandafirasi invartiti pe deget), feliute de peperoni si frunze de patrunjel. Dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (200 grade C) pentru ~45 de minute.
Dupa ce se racoreste putin, taiati-o bucati si o puteti servi la masa calda, dar e buna si rece.
Pofta buna
Zuzu Stan , 18 septembrie 2013
Bun,Bun,Bun!!!
Zuzu_Stan (Maestru bucatar) , 18 septembrie 2013
super!!!
Luminita Popa , 18 septembrie 2013
finom :)
Rozalia Rosa Fulop , 18 septembrie 2013
arata foarte bine si am s-o fac si eu cit de curind ca dupa cite am citit reteta e foarte buna si repede de preparat .multumesc ptr consili date da voi GUSTOS.RO
Lumi Nick , 18 septembrie 2013
eu l-am facut ca o placinta.. adica punand 3-4 foi la baza si tot atatea deasupra. dar arata mai bine asa.. am sa incerc :))
Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 iunie 2013
Foarte buna ! Felicitari ! O salvez la favorite !!!
Silviu Marius Dumitru , 14 iunie 2013
foarte bun acest aperitiv, gustos si usor de facut eu l-am facut si a iesit foarte bun.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2013
Arata foarte bine si cred ca ESTE foarte buna
Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013
Multumesc mult, dragi prietene. Va pup.
Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012
Arata bestial!! Si gustul cred ca e pe masura!! Am salvat-o!!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012
Foarte gustos si frumos ornat aperitivul tau, imi place !
Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012
Multumesc mult, Mihaela. :) Te pup.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012
Tentatie absoluta!Foarte apetisanta!*****