Placinta ciobanului

Pieptul de pui se spala.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Placinta ciobanului

Ingrediente

  • 1 piept dezosat de pui, tocat (sau in reteta originala 500 g carne de berbec)
  • 100 g amestec de legume congelate
  • cca 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 3-4 cepe rosii de apa
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar si patrunjel verde
  • un strop de ulei de masline
  • ierburi aromatice de la Provence
  • piper
  • sare
  • 2 linguri de sos Worchester
  • 2 galbenusuri
  • 500 g cartofi
  • 50 g unt sau margarina
  • 50 ml lapte
  • 150 g parmezan sau cascaval ras prin razatoarea mica

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se zvanta si se toaca la masina; ciupercile se curata de pielita, se spala, se scurg si apoi se feliaza; ceapa curatata se spala si apoi se taie julien, ardeiul si usturoiul se feliaza, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea mica, mararul si patrunjelul se toaca fin.

Se incinge intr-o tigaie, un strop de ulei, se calesc legumele proaspete, cand se inmoaie un pic, se adauga carnea tocata, amestecul congelat, peste care se adauga doua linguri de sos Worchester, fara ciuperci, acestea adaugandu-se la sfarsit, cand se calesc si se inmoaie bine legumele. Se sareaza, se condimenteaza cu ierburi aromatice de la Provence, cu un praf de piper (eu am ales piperul cu aroma de lamaie), se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade sucul lasat, apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.

Se curata cartofii si se taie cubulete mici care se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu margarina, galbenusurile si laptele amestecand bine, pana obtinem un piure fin care se amesteca cu jumatate din cantitea de parmezan (cascaval).

Se toarna amestecul calit, intr-o tavita, se intinde intr-un strat uniform, apoi se intinde un strat de piure si se presara deasupra restul de parmezan sau cascaval. Se da la cuptor cca.15 minute, pana capata o crusta aurie. Se portioneaza, dupa ce s-a racorit putin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise