Albusurile se bat tare, apoi se adauga pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine. Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si o introducem in cuptor aproximativ 45 de minute, la foc potrivit pana aceasta se rumeneste.
Siropul de zahar ars il preparam astfel: caramelizam zaharul, apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul, iar spre sfarsit adaugam bucatele de coaja de portocala. Prajitura, cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racorit 15 minute. Apoi portionam prajitura si adaugam siropul fierbinte.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii