Placinta Cittrone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta Cittrone

Ingrediente

  • 1 pahar ulei
  • 1 pagar zahar
  • 1 pachet foi de placinta (dezghetate si taiate fasii)
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 1 portocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop de zahar ars: 7 linguri zahar, 3 cani de apa si coaja de portocala

Mod de preparare

Albusurile se bat tare, apoi se adauga pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine. Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si o introducem in cuptor aproximativ 45 de minute, la foc potrivit pana aceasta se rumeneste.

Siropul de zahar ars il preparam astfel: caramelizam zaharul, apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul, iar spre sfarsit adaugam bucatele de coaja de portocala. Prajitura, cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racorit 15 minute. Apoi portionam prajitura si adaugam siropul fierbinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise