Placinta clasica cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta clasica cu visine

Ingrediente

  • Cantitate : 8 portii (o placinta de 23 cm diametru)
  • Aluatul de placinta
  • • 270 gr faina
  • • 2 lingurite zahar
  • • 1 ¼ lingurita sare
  • • 250 gr unt sau margarina Rama rece, taiat(a) cubulete
  • • 4-6 linguri apa rece + daca mai este necesar
  • Umplutura
  • • 1 ceasca zahar
  • • 3 linguri amidon alimentar
  • • ¼ lingurita sare
  • • un praf de scortisoara
  • • 2 lingurite esenta de vanilie
  • • 900 gr visine proaspete, curatate de samburi
  • • 2 linguri unt sau margarina Rama, taiat(a) in bucatele
  • • 1 ou, usor batut
  • • ½ ceasca gem de caise

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190⁰C si aseaza o tava la baza cuptorului, in caz ca va curge zeama din placinta.

2. Pentru aluat, amesteca faina cu zahar si sare.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga apa rece, putin cate putin, amestecand pana vei obtine un aluat omogen.

3. Imparte aluatul in jumatate si infasora fiecare bucata de aluat in folie de plastic, apoi pune-le la rece pentru cel putin o ora (sau pana la 2 zile).

4. Pe o suprafata pudrata cu faina, ruleaza o bucata de aluat pana ce ajunge la grosimea de 3mm.Taie un cerc de diametru 28 cm si aseaza-l intr-o tava de placinte de 23 cm.Pune crusta la rece pana ce pregatesti fasiile de aluat.

5. Ruleaza a 2-a bucata de aluat la aceeasi grosime ca prima.Taie aluatul intr-un dreptunghi de 23 X 30 cm.Folosind un taietor de prajituri, taie 16 fasii (fiecare de 30 cm lungime si 1 ½ cm grosime.Aseaza fasiile intr-o tava de copt si da-le la rece pentru 10 minute.

6. Pentru umplutura, amesteca zaharul cu amidon, sare, scortisoara si vanilia, intr-un bol mare.Adauga visinele si amesteca-le.Toarna umplutura in crusta de aluat pregatita.Presara deasupra bucatele de unt/margarina si periaza usor cu ou marginile de aluat vizibile.

7. Aseaza fasiile de aluat peste umplutura, sub forma de zabrele, apoi periaza placinta cu ou.

8. Pune placinta la copt, pentru 1h-1h 30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu, iar zeama lasata de visine fierbe.Daca aluatul de deasupra incepe sa se rumeneasca prea repede, atunci acopera placinta cu folie de aluminiu si lasa placinta sa se coaca in continuare.

9. Cand este gata, lasa placinta sa se racesca putin.Intr timp incalzeste gemul si periaza placinta cu el, apoi lasa totul sa se raceasca.Placinta este si mai delicioasa alaturi de un glob de inghetata de miere sau vanilie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise