autor:

lizz

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi placinta, 1 kg branza (ce prefera fiecare), 10 oua, 5 linguri de zahar, 1 lingura margarina sau unt, 2 esente rom, 1 lingura ulei, , pentru sirop:, 2 linguri de zahar, 1 lingurita de coaja de lamaie rasa, 150 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se bate branza cu oualele pana devin o pasta omogena. Adaugam esenta de rom. Se unge o tava cu margarina sau untul. Un pachet de foi de placinta are 10 foi. Se aseaza 2 foi, un rand de branza cu ou si se imprastie o lingura de zahar. Continuam pana se termina cele 10 foi. Se obtin 4 straturi de branza si 5 randuri de foi. Se stropeste pe deasupra cu o lingura de ulei si se unge bine ultima foaie. Aruncam si o lingura de zahar pe deasupra. Cu un cutit ascutit taiem placinta usor si totodata taiem marginile care trec peste tava. Lasam la cuptor pana este gata. Dupa ce a fost scoasa din cuptor se toarna peste placinta siropul fiert din apa, zahar si coaja de lamaie. Usor si delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Am folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii:daca branza de vaci

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Foarte buna!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte buna!

  • lizz

    lizz (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    imi cer scuze, am scris 10 oua in loc de 5. la un pachet de foi sunt de ajuns 5 oua.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Arata foarte bine......

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg branza (ce prefera fiecare)
  • 10 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 2 esente rom
  • 1 lingura ulei
  • pentru sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 150 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere