autor:

» » Aperitive

Placinta cu branza

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
Aluat:100 mg unt, cana de faina,1 cana cu apa,4 oua mari,1 praf de sare., Crema de branza:250 g branza de vaci,100 g branza de burduf,1 cub de unt,1 ou,2-3 linguri de cascaval afumat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat ca la choux-a-la-creme:se dau in clocot apa cu untul topit,se toarna faina si se amesteca repede pana la omogenizare;se lasa la racit si se mixeaza ouale pe rand,pana rezulta o crema care sa intinde uniform in tava de aragaz unsa si tapetata cu faina;se coace la 180 grade timp de cca 15 minute,apoi se scoate pe un prosop ud;se intinde crema de branza obtinuta di amestecul tuturor ingredientelor,se ruleaza si se mai coace la foc mic inca 10 min.Se scoate si se pudreaza cu parmezan;se taie rece.Se serveste alaturi de un vin alb,dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 04 februarie 2012

    deci:o umplutura traznet pt aluatul asta:branza de vaci frecata cu sare si cu marar verde,un pic de boia de ardei dulce ..;este super!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    precis delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Arata tare bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Super...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Cred ca este tare buna...am sa o incerc si eu....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Delicioasa

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Sa stii ca zilele astea o sa o incerc .Sunt curioasa cum iese cu aluat de tipul asta ca nu am auzit niciodata.Mi-e tare pofta de placinta cu branza,eu branza de vaci o fac acasa dupa o reteta de la bunica mea.Dar e un desert sau un aperitiv?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:100 mg unt, cana de faina,1 cana cu apa,4 oua mari,1 praf de sare.
  • Crema de branza:250 g branza de vaci,100 g branza de burduf,1 cub de unt,1 ou,2-3 linguri de cascaval afumat.

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

6 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete de post

anca (Chef de cuisine)

deci:o umplutura traznet pt aluatul asta:branza de vaci frecata cu sare si cu marar verde,un pic de boia de ardei dulce ..;este super!!!

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar