autor:

Rodica_Georgescu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
2 foi de plăcintă proaspete, marimea tavii: 27x27cm, , 250 gr brânză proaspătă,, , 2 ouă,, , 2 linguri de zahăr,, , coajă rasă de lămâie și portocală,, , vanilie,, , un ou pentru uns.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se prepară compoziția de umplutură amestecând toate ingredientale. Se pune prima foaie în tavă, se adaugă umplutura, se pune a doua foaie. Se unge cu pensula cu ou bătut. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 gr timp de 30-40 min(depinde de cuptor)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 04 mai 2015

    Multumesc, Maria!

  • maria , 02 mai 2015

    foarte apetisanta

  • Ursu Stefan , 01 mai 2015

    Rodica Georgescu

    • Melania Tarnovetchi , 28 ianuarie 2015

      http://www.glamour.ro/health-love-sex/mind/100-de-lucruri-care-te-vor-face-fericita-1341359

    • Melania Tarnovetchi , 28 ianuarie 2015

      Foarte

    • Rodica Ion , 24 februarie 2014

      N-am facut am spus ca doar arata bine!

    • Rodica Georgescu , 12 februarie 2014

      Buna seara Dna Mioara...imi cer scuze pentru nume.....multumesc..si eu ma bucur cand gasesc retete simple si bune...sa auzim de bine....<3

    • Mioara Ioan , 12 februarie 2014

      D-na Rodica Georgescu, sunt IOAN nu Ion cum scrieti dvs. Poate ca aveti dreptate, oricum, va multumim pt reteta! Sunt idei, sunt retete simple, pana la urma, sunt multe gospodine in criza de timp si conteaza sa le dati cate o reteta buna si simpla!!

    • Rodica Georgescu , 12 februarie 2014

      Mioara Ion si Rodica Demian: Tava are dimensiuni 27x27cm deci e cantitatea corecta din punctul meu de vedere iar branza proaspata folosita in reteta, nu "se topeste" si eu nu stiu nici-o branza care se topeste...zaharul si ouale sunt pe gustul fiecaruia,si nici nu se imprastie la taiere(dovada platoul) normal ca e foietaj...am scris foi de placinta proaspete......IDEEA ESTE RETETA... este foarte simpla si buna...

    • Elena Boghiu , 11 februarie 2014

      imi fac si eu zilele astea,e buna de tot

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Multumesc mult pentru aprecieri...<3

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Margot :Cand am scris foi de placinta proaspete, m-am referit la foietaj nu la foile de placinta subtiri.Tava am scris are dimensiuni: 27x27cm se poate observa ca e mult mai mica decat cea obinuita de la aragaz dupa nr de bucati rezultate dupa taiere.IDEEA ESTE RETETA...este foarte simpla....si buna.....

    • Rodica Georgescu , 11 februarie 2014

      Margot :Cand am scris foi de placinta proaspete, m-am referit la foietaj nu la foile de placinta subtiri.Tava am scris are dimensiuni: 27x27cm se poate observa ca e mult mai mica decat cea obinuita de la aragaz dupa nr de bucati rezultate dupa taiere.IDEEA ESTE RETETA...este foarte simpla....si buna.....

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Lidia Baidauz,Tereza Mitrica,Rodica Ion,Bogdan Mariana Pop...<3....multumesc mult doamnelor...<3

    • Mariana Efimov , 10 februarie 2014

      Este o placinta Dobrogeana . Dar pentru mine tot mai bune sunt cele de la Craidorolt.

    • Tereza Mitrica , 10 februarie 2014

      EXACT : RAPID ! SIMPLU ! GUSTOS !!!

    • Rodica Demian , 10 februarie 2014

      Bravo, doamna Mioara!!!!!!!!!!!

    • Mariana Dimitriu , 10 februarie 2014

      Ai facut tu???

    • Rodica Ion , 10 februarie 2014

      arata foarte bine! cred ca sunt si gustoase!

    • Margot (Chef de cuisine) , 10 februarie 2014

      Foile de placinta sunt f.subtiri si mai multe.Cum este facuta placinta doar din 2 foi subtiri de placinta? poate a fost foetaj, cu totul altceva, dar sigur nu foi de plcinta daca s-au folosit doar 2 ! e o greseala undeva..Si, cam cat de mare a fost tava , ca sa iasa o placinta din 250 gr branza??

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2014

      Multumesc...asa este...<3

    • Bogdan Mariana Pop , 08 februarie 2014

      foarte buna!

    • Lidia Baidauz , 08 februarie 2014

      rapid si simplu si gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 2 foi de plăcintă proaspete
  • marimea tavii: 27x27cm
  • 250 gr brânză proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri de zahăr,
  • coajă rasă de lămâie și portocală,
  • vanilie,
  • un ou pentru uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Rodica_Georgescu
Pilaf cu ciuperci si langostine

Pilaf cu ciuperci si langostine

Se taie ceapa si se pune in uleiul incins, se adauga usturoiul, se lasa sa se aureasca, se adauga

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ștrudel de mere

Ștrudel de mere

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fluturasi

Biscuiti fluturasi

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul

43 voturi    51 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Multumesc, Maria!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura racoroasa