Placinta cu branza dulce sau dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza dulce sau dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -6 linguri de zahar potrivite
  • -1 ou
  • -1 lingurita bicarbonat ( 1 pliculet de amoniu pentru prajituri)
  • -1 lingurita otet
  • -400 gr. faina cernuta de 2 ori
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • -500 g branza vaci
  • -1 pahar zahar
  • -stafide inmuiate in rom sis curse
  • -2 plicuri zahar vaniliat
  • -2 oua
  • -2 linguri faina
  • -2 lingurite gris care se presara peste compozitia de branza
  • 1 galbenus pentru uns prajitura
  • Umplutura de dovleac
  • -dovleac cat doriti
  • -zahar dupa gust
  • -scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.

Peste compozitia racita punem oul ( se poate bate spuma albusul dar si asa iese aluatul ft fraged) si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine

Punem faina si obtinem un aluat moale

Ne ocupam acum de umplutura:amestecam toate in bol.( albusul se bate spuma si galbenusul se amesteca mai intai cu putin zahar separate) si apoi se amesteca cu celelalte

Din aluat facem 2 bile

Intindem o foaie, o asezam in tava(unsa si tapetata cu faina sau punem hartie de copt)

Punem compozitia de branza si cele 2 lingurite de gris

Punem a doua foaie peste,intepam cu furculita si ungem cu 1 galbenus batut bine.

Se da la copt 30 min la 165 C

Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra (facultative)

Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu zahara,amestecam cu lingura de lemn. Dovleacul va scadea din compozitie(ca si merele),punem si scortiosoara si asteptam sa umplem

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise