Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • Pentru umplutura
  • 750 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • 2 linguri cu coaja confiata de portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri rase cu gris
  • un varf de cutit cu sare
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
  • ulei pentru uns aluatul si tava
  • faina pentru tapetat tava
  • 1 ou pentru uns placinta

Mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un castron.

Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si oul.

Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc.

Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga.

Framantam bine .

Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic.

Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina.

Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit ,la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min.

In tot acest timp ne ocupam de umplutura:.daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .

Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,coaja confiata de portocala,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ...........acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .

Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.

Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati ,presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta.

Ungem o tava(eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina.

Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.

Punam umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.

Batem un ou si ungem placinta cu el.

Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min.

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,pudram cu zahar pudra si apoi taiem .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise