Placinta cu branza feta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza feta

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g branza feta (asemanatoare, cremoasa)
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite faina
  • 30 ml ulei
  • optional 50 g stafide

Mod de preparare

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri ulei si stafidele (optional) pana se obtine un amestec nu chiar omogen.

Intindeti pe masa de lucru o foaie de placinta, stropiti-o cu putin ulei sau ungeti-o cu o pensula de patiserie, suprapuneti peste ea inca o foaie, ungeti-o si pe aceasta, apoi distribuiti uniform nu prea multa umplutura, lasand un capat liber (3-4 cm).

Rulati nu prea strans, ungeti din cand in cand cu ulei dosul foii si incheiati cu partea libera, ca sa nu scurga umplutura afara din placinta. Puteti sa o lasati sub forma de sul, dreapta, sau sa o infasurati sub forma de melc. Procedati la fel pana terminati foile si umplutura. (vezi video) Pastrati o foaie de placinta.

Puneti placintele, drepte sau rotunde, intr-o tava mai inaltuta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Ungeti cu pensula de patiserie pe toata suprafata placintelor. Luati o foaie de placinta, strangeti-o bine in pumni si frecati-o intre palme pana se faramiteaza. Distribuiti uniform pe toata suprafata placintelor bucatelele rupte, apoi stropiti-le din nou cu putin ulei. Efectul va fi spectaculos dupa ce se rumenesc si le pudrati cu zahar, iar gustul pe masura.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu 35-40 minute, depinde de cuptor. In ultimele 10 minute, dati focul mai mic. Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca si pudrati placintele cu zahar praf.

Pofta buna. Se serveste calduta. Este foarte buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise