Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 500 g branza feta (asemanatoare, cremoasa), 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar, 50 g zahar pudra, 2-3 lingurite faina, 30 ml ulei, optional 50 g stafide
Dificultate: Medie | Timp: 1h
14 voturi
Mod de preparare
Intindeti pe masa de lucru o foaie de placinta, stropiti-o cu putin ulei sau ungeti-o cu o pensula de patiserie, suprapuneti peste ea inca o foaie, ungeti-o si pe aceasta, apoi distribuiti uniform nu prea multa umplutura, lasand un capat liber (3-4 cm).
Rulati nu prea strans, ungeti din cand in cand cu ulei dosul foii si incheiati cu partea libera, ca sa nu scurga umplutura afara din placinta. Puteti sa o lasati sub forma de sul, dreapta, sau sa o infasurati sub forma de melc. Procedati la fel pana terminati foile si umplutura. (vezi video) Pastrati o foaie de placinta.
Puneti placintele, drepte sau rotunde, intr-o tava mai inaltuta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Ungeti cu pensula de patiserie pe toata suprafata placintelor. Luati o foaie de placinta, strangeti-o bine in pumni si frecati-o intre palme pana se faramiteaza. Distribuiti uniform pe toata suprafata placintelor bucatelele rupte, apoi stropiti-le din nou cu putin ulei. Efectul va fi spectaculos dupa ce se rumenesc si le pudrati cu zahar, iar gustul pe masura.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu 35-40 minute, depinde de cuptor. In ultimele 10 minute, dati focul mai mic. Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca si pudrati placintele cu zahar praf.
Pofta buna. Se serveste calduta. Este foarte buna si rece.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Arata foarte bine. Cred ca o sa incerc.