Autor:
Ionutz (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011
Ingrediente
500 grame faina, 1/4 cub drojdie, 1/2 lingurita sare, 1 cana apa calduta, 50 ml ulei, , 150 grame telemea sarata, 50 gr zahar, 2 oua
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Intr-un bol se bat ouale spuma (se pastreaza putin pentru uns) si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare si cu zaharul.
Se intinde o foaie lunga din aluat si se adauga umplutura pe 70 % din suprafata.
Se ruleaza, se introduce in tava, se unge deasupra cu ou si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza in tava de paine" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi
Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate