Placinta cu branza sarata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza sarata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600 telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.

Pentru foile de placinta procedam astfel: Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt. Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie . Punem o foaie pe masa, o ungem cu untura amestecata cu ule i(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte. La fel procedam si cu celelalte foi.

In final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine.

Se pune pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete, intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se pun intr-o tava unsa cu ulei,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 de minute, pana se rumenesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise