autor:

Ungureanu_Lidia

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza sarata si bere

Autor: Ungureanu_Lidia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ungureanu_Lidia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Ingrediente
500 g branza telemea, 5 oua, 2 linguri gris, 300 ml bere, , 1 pachet foi placinte, 100 ml ulei, 4-5 linguri iaurt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

28 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga berea si se bat pana se omogenizeaza. Se adauga branza sfaramata, grisul si uleiul. Se amesteca, obtinand o compozitie care are consistenta unei smantani.

Se unge o tava de aprox. 20x30 cm cu ulei. Se imparte pachetul de foi in 5 parti.

Se aseaza un strat de foi in tava, stropim cu ulei, intindem 1/4 din compozitie, alt strat de foi, ulei, compozitie... pana la ultimul strat de foi. Ungem cu iaurt ultimul strat si dam la cuptor 30 minute, la 200 g celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata si bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Veronica , 12 februarie 2020

    Nu inteleg cefel de foi de placinta? foi etaj sau foi pt. strudel,scuzatima dar sunt mai multe feluri de produse de acea intreb> mutumesc pentru intelegere.

  • Silvia Sandu , 20 noiembrie 2015

    Prajitura cu brinza

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2015

    Ce fel de foi de aluat folosesti subtiri care nu au unt in ele sau aluat frantuzesc?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

28 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza telemea
  • 5 oua
  • 2 linguri gris
  • 300 ml bere
  • 1 pachet foi placinte
  • 100 ml ulei
  • 4-5 linguri iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de Ungureanu_Lidia
Ciocolatoasa cu cirese

Ciocolatoasa cu cirese

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca si ciocolata

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Măruntim ciocolata şi o topim, la foc mic, cu 50 g de unt, amestecând bine. Luam de pe foc,

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Veronica

Nu inteleg cefel de foi de placinta? foi etaj sau foi pt. strudel,scuzatima dar sunt mai multe feluri de produse de acea intreb> mutumesc pentru intelegere.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Floricica cu susan