autor:

Ungureanu_Lidia

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza sarata si bere

Autor: Ungureanu_Lidia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ungureanu_Lidia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2015

Ingrediente
500 g branza telemea, 5 oua, 2 linguri gris, 300 ml bere, , 1 pachet foi placinte, 100 ml ulei, 4-5 linguri iaurt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga berea si se bat pana se omogenizeaza. Se adauga branza sfaramata, grisul si uleiul. Se amesteca, obtinand o compozitie care are consistenta unei smantani.

Se unge o tava de aprox. 20x30 cm cu ulei. Se imparte pachetul de foi in 5 parti.

Se aseaza un strat de foi in tava, stropim cu ulei, intindem 1/4 din compozitie, alt strat de foi, ulei, compozitie... pana la ultimul strat de foi. Ungem cu iaurt ultimul strat si dam la cuptor 30 minute, la 200 g celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata si bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta taranesca cu branza de oaie

Placinta taranesca cu branza de oaie

(Aceasta este reteta traditionala dupa care imi facea bunica mea placinta- le spuneam \"placinte

44 voturi    15 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine pentru mic dejun

Paine pentru mic dejun

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’.

16 voturi    14 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Sandu , 20 noiembrie 2015

    Prajitura cu brinza

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2015

    Ce fel de foi de aluat folosesti subtiri care nu au unt in ele sau aluat frantuzesc?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza telemea
  • 5 oua
  • 2 linguri gris
  • 300 ml bere
  • 1 pachet foi placinte
  • 100 ml ulei
  • 4-5 linguri iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de Ungureanu_Lidia
Ciocolatoasa cu cirese

Ciocolatoasa cu cirese

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca si ciocolata

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Măruntim ciocolata şi o topim, la foc mic, cu 50 g de unt, amestecând bine. Luam de pe foc,

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Ce fel de foi de aluat folosesti subtiri care nu au unt in ele sau aluat frantuzesc?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Langosi cu branza si smantana