Placinta cu branza si orez

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si orez

Ingrediente

  • pt foi: 200g untura sau unt
  • 50g smantana(2 linguri)
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • pt crema de branza:
  • 1/2 kg branza dulce
  • 1/2kg branza telemea
  • 200 g smantana
  • 100g orez
  • 5 oua(3galbenusuri+2 intregi)
  • 100-200 g zahar(dupa gustul fiecaruia)
  • fructe confiate,stafide,visine de la borcan

Mod de preparare

Se prepara compozitia pentru foi,amestecand laptele+smantana+untura/untul si zaharul.Se adauga coaja rasa de lamaie si se incepe framantatul cu faina(am pus in faina praful de copt)

Trebuie sa iasa o coca taricica si se baga putin la frigider(1/2 ora) Daca coca e prea tare nu se intinde bine, se sfarama!

Se intind 2 foi,cea de jos sa fie mai groasa.

Se pregateste si compozitia de branza: se rade branza telemea,se amesteca cu orezul (care a fost fiert in apa )si se mai adauga branza dulce,smantana,zaharul,ouale.

In tava pregatita cu folie de copt,se pune 1 foaie, se asaza compozitia de branza,fructele,stafidele si apoi a 2-a foaie.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor, la foc mediu.

Se coace cca 45 minute si cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.

Este o placinta delicioasa si va veti uimi musafirii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise