Placinta cu carne tocata si ciuperci

Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne tocata si ciuperci

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (500 gr)
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne tocata amestec (75% vitel, 25% porc)
  • 3 cepe galbene
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 750 gr ciuperci din conserva
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 120 ml ulei
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru completare:
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri ketchup
  • sare

Mod de preparare

Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.

Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca,

Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie totusi doar prajite.

Dupa 5-6 minute de preparare a ingedientelor de pe foc, adaugam carnea tocata si presaram sare si condimente. Amestecam de cateva ori si acoperim vasul cu un capac lasandu-le sa se inabuse bine si mai amestecam din cand in cand.

Lasam totul pe foc pana se prepara carnea definitiv, apoi stingem focul si punem ingredientele intr-o sita sa se scurga grasimea si lichidul acumulate. Le lasam in sita pana cand se racesc definitiv, dupa care adaugam peste ele un ou si patrunjelul tocat.

Foile de placinta le vom unge cu cate putina grasime scursa de la amestecul de ingrediente.

In pachetul meu au fost 18 foi pe care le impartim in trei.

De asemeni impartim si umplutura in trei.

Intindem foile pe folia cu care sunt impachetate si rulam cate sase. Primele doua rulouri le dam deoparte.

La al treilea grup de foi, rulam doar 5 foi, ungem foaia ramasa cu grasime, derulam peste ea celelalte foi, apoi rulam 4 foi, lasand-o peste foaia de jos, o ungem cu grasime, derulam celelalte foi si tot asa pana la ultima.

Recurgem la modalitatea aceasta pentru a nu se rupe foile.

Peste ultima foaie intindem o treime din compozitie cu carne tocata, apoi rulam foile strangandu-le la capete.

Procedam asa si cu celelalte rulouri, ungem o forma termorezistenta, tot cu grasimea scursa de la ingrediente si asezam rulourile in ea.

Amestecam cele trei oua cu smantana si ketchupul, adaugam putina sare si turnam amestecul peste rulouri.

Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade C.

Servim cu ketchup dulce sau picant, dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise