Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Plăcintă cu ceapă, spanac şi brânză

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 600 g de spanac
  • 5 cepe mari
  • 300 g de brânză
  • 1 lingură cu vârf de smântănă groasă
  • 4 ouă
  • ulei
  • mărar verde
  • chimen pudră
  • boia iute sau pastă de ardei iute
  • piper
  • sare
  • Pentru aluat:
  • 500g făină
  • 250 ml de apa caldă
  • 25 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de sare.

Mod de preparare

Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs.Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se căleşte în ulei.Se adaugă spanacul tăiat mare peste ceapă, boiaua, piperul, chimenul pudră. Se frământă aluatul şi se lasă la dospit o oră .

Când spanacul şi ceapa s-au răcit, se adaugă brânza(de care ai), mărarul, smântâna şi 3 ouă bătute înainte, şi se potriveşte de gust după cum vrea fiecare.

Eu am avut nişte urdă rămasă şi am mai ras nişte telemea. Am pus şi puţin sos de soia, dar nu e neapărat necesar. Am vrut să adaug şi nişte ton mărunţit care

mi-a rămas în frigider, dar am renunţat.

Se împarte aluatul în 2 şi se fac 2 foi. În tava unsă cu unsoare se întinde o foaie, umplutura, apoi a doua foaie.Se înţeapă cu furculiţa, apoi se unge cu oul bătut rămas.

Se coace la foc potrivit(în cuptorul preîncălzit) cam 50 de minute, depinde de cuptor. Oricum trebuie să fie rumen deasupra. Se serveşte caldă.

NOTĂ:

Pentru că am facut aluatul cam moale, am mai adăugat un pumn de făină de mălai fin, ceea ce i-a dat o minunata culoare galbenă! Aşa se nasc invenţiile ...sau dezastrele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise