Placinta cu cirese

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu cirese

Ingrediente

  • • 280 gr faina
  • • 4 linguri zahar
  • • 25 gr unt sau margarina Rama, rece si taiat(a) in bucati
  • • 125 gr crema de branza
  • • 3-4 linguri apa foarte rece
  • • 2 conserve (aprox. 400 gr fiecare) cirese in sirop scurse
  • • 2 linguri amidon
  • • ¼ lingurita esenta de migdale
  • • 1 albus mic batut cu 1 lingurita apa

Mod de preparare

1. Se amesteca faina cu 2 linguri zahar.Se adauga untul/margarina si se amesteca pana ce compozitia devine sfaramicioasa.Se adauga crema de branza, se amesteca si apoi, se adauga apa, cate 1 lingurita, amestecand pana cand aluatul este omogen.Se infasoara aluatul in folie de plastic si se da la rece 30 minute.

2. Intre timp, intr-un castron se amesteca ciresele, amidonul si esenta de migdale.Se lasa deoparte.

3. Se unge o tava rotunda de tarte cu putin ulei de masline.Se imparte aluatul in jumatate si se intinde cu facaletul una din ele, pana ce se obtine un cerc putin mai mare ca tava.Se ruleaza forma pe facalet si se aseaza in tava.Se unge aluatul cu 2 lingurite de albus apoi se intinde umplutura de cirese.

4. Se incalzeste cuptorul la 220°C.Se intinde cealalata jumatate de aluat.Se taie cu o rotita zimtata fasii de 2 cm latime.Se aseaza fasiile peste umplutura in forma de zabrele.

5. Se unge placinta pe deasupra cu restul de albus si se presara cele 2 linguri de zahar ramase.Se aseaza tava intr-o alta tava, in care sa se scurga eventual zeama.Se coace 10 minute, apoi se reduce temperature cuptorului la 180°C.Se mai coace 35-40 minute sau pana cand aluatul este aramiu iar umplutura a lasat zeama si clocoteste in centru.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise